Styrelsen 2017

Hans-Erik Johansson
Ordförande | Indal
Hans-Erik har varit SVK J-V:s ordförande sedan 2012. Han kommer från en familj där jakten alltid varit viktig och har idag två stycken Kleiner. Hans-Erik är även aktiv som instruktör inom vår avdelning och redan tidigt på våren startar han tillsammans med andra från Sundsvall det som ska bli det årets inledande jaktträning. Hans-Erik är även en flitigt anlitad provledare, fullmäktigeledamot samt har även agerat provredovisare.
070 – 970 79 97 Maila Hans-Erik
Bo Hallnäs
Sekreterare | Örnsköldsvik
Bo har tidigare haft en labrador men hans älgjaktlag tyckte att han skulle skaffa en ”riktig” jakthund och då blev det en Grosser Münsterländer. Bo har som mål att lära sig så mycket som möjligt om fågelhundsjakt och även visa att Grosser Münsterländer är en väl fungerande jakt- och provhund. Bo är utbildad provledare och vill på de sätt som är möjliga hjälpa till med lokalavdelningens arbete.
070 – 579 49 02 sekreterarejv@gmail.com
Linda Wiström
Kassör | Matfors
Linda är född i en familj där jakten har haft stor betydelse och i uppväxten fanns det både älghundar och stövare i hemmet. Sin första egna hund var en kleiner münsterländer och har sedan dess haft korthåriga vorsthrar. Linda har tidigare varit kassör och provredovisare i avdelningen och är nu tillbaka som kassör. Linda är också provledare.
070 -311 98 40 kassorjv@gmail.com
Lars-Åke Lostråle
Ledamot | Moliden
Lars-Åkes intresse för jakt,hundar och natur har funnits sedan barnsben. Först med trädskällare, längre fram med Smålandsstövare. Då kom också angemang i Smålandsstövar föreningen, som ordförande i V.norrland och ledamot i avelskomitten SSF. Vorsteh blev en naturlig fortsättning när han träffade sin blivande fru Mary som delar samma intresse. Tillsammans har de Lovaktarens Kennel där jakt, träningar, prov o skogsliv med de tre hundarna Strävhåren Lakka och Birdie, samt gamlingen Bouvieren Ötzie blivit en livsstil.
070-3992029 lostrale@telia.com
Erica Winterqvist
Ledamot | Sollefteå
Jag bor strax utanför Sollefteå tillsammans med min sambo och min 2-åriga dotter. I familjen har vi fyra hundar, två storpudlar och två vorsteh. Jag har haft pudel i större delen av mitt liv och tränat och tävlat i det mesta. För några år sedan fick jag upp intresset för drag och kände att jag ville satsa på det. Vi skaffade då vår första vorsteh Tora som vi både jagar med och tävlar i drag. För ett år sedan flyttade vår andra vorsteh Hertha in till oss. Jag har verkligen fastnat både för jakten och vorsteh och har även provat på jaktprov lite smått och fått mycket mersmak.
erica_w_@hotmail.com
Katarina Lennartsson
Ledamot |Hallen
Katarina Lennartsson, bor i Höla utanför Hallen med min man. 6 utflugna barn och 3 barnbarn ingår också i familjen. Vi har Hölatoppens kennel sedan 1997 där vi föder upp jämthund och nu även drever då en av sönerna gått in i kenneln. I vår hundflock finns idag 8 hundar varav en naturligtvis är en vorsteh. Det är min första Vorsteh och hittills har det gått bra för oss, vi ska göra mycket roligt tillsammans. Jag är bl.a. utbildad hundinstruktör och jobbar hos Forswards hund och jakt.
holakatten@gmail.com
Ingela Forslund
Suppleant | Nälden
Ingela Forslund bor i Nälden utanför Östersund. Vi har tre vorsteh och två jämthundar. Har ganska nyss börjat på allvar med jakten, mest på fjäll men även lite skog. Jag har så smått börjat gå jaktprov och håller även på att träna viltspår samt gå viltspårsprov. Så jag lär mig hela tiden massa nytt då det gäller jakt. Hund har jag sysslat med i trettio år, haft tre schäfrar tidigare som jag tävlat bruks samt jobbat med tjänstehundar i försvarsmakten i fyra år. Nu när jag har rätta möjligheterna till jakt så blir det mycket hundträning samt hagelskytte på fritiden inför jakten.
Anne-Cathrine "Annki" Eriksson
Suppleant | Ånge
Jag bor i Ånge med min man. Vi har två vuxna barn och två barnbarn. Jag är uppvuxen i en jägarfamilj. Jakt har alltid varit en naturlig del i mitt liv. Eftersom min pappa hade uppfödning av jämthundar så har jag haft turen att alltid levt med hundar. Jag har haft jämthund, Siberian Husky och korthårig Vorsteh. Nu jagar jag enbart med Vorsteh och älskar den rasen. Den är så allround och man kan jobba och ha skoj tillsammans året runt. Jag har varit aktiv i Västra Medelpads Brukshundsklubb. Där har jag suttit med i styrelsen men också varit med i tävlings sektorn och anordnat tävlingar i bruksgrenarna. Jag tycker att man ska ta lärdom av varandra oavsett vilken ras man har. Jag går gärna på kurser med mina hundar och försöker skapa min egen bild av hur jag vill ha min kontakt med min hund. Jag älskar fjällen och tillbringar mycket tid där i vår fjällstuga.
076-763924 annki_66@hotmil.com
Mattias Wagenius
Suppleant | Funäsdalen
Mattias Wagenius uppväxt i Hälsingland med en mattokig Beagle och gråhundar. Bor sen tio år i Funäsfjällen. Fick upp ögonen för Vorsteh som träningskompisar på fjället och i skidspåren. När det sen blev tid över för jakt så insåg jag snabbt att det var fler positiva sidor i dessa hundar. Har sen drygt två år en egen Korthårig Vorsteh och vi jagar så ofta det bara finns möjlighet.
0702311345 mattias.wagenius@icloud.com
Helena Bergman
Suppleant | Kovland

Comments are closed.